1 1010591_10152181441589279_675487788_n

 

Vi har en liten uppfödning i hemmiljö med max 1 kull om året med fokus på friska och sunda hundar med bra exteriör. Vår målsättning är att bevara och förvalta denna fantastiska ras på bästa sätt, just för att den ska få lov att förbli en den härliga hund som den alltid varit.

 

När du hämtar din valp, har vi lagt stor omsorg vid att ge dem en så bra start i livet som möjligt både socialt och mentalt, allt för att det skall bli så bra som möjligt för Dig och Din valp. Valparna kommer att växer upp inomhus tillsammans med oss i familjen och den övriga flocken för att vänja sig och lära sig språket.  

Valparna levereras vid 8-9 veckors ålder.

De är då veterinärbesiktigade, avmaskade och vaccinerade,  valpkullsförsäkrade och id-märkta samt registrerade i Svenska Kennelklubben.

Med valpen får ni: 

• Registreringsbevis från SKK
• SKK köpekontrakt
• Valpbesiktningsintyg (utfärdat av veterinär)
• Dolda felförsäkring
• Informationsmaterial från SKK
• Mitt kennelhäfte med information
• Matlista

  

Vi använder oss av SKK:s köpeavtal.

  

Som valpköpare är du alltid välkommen att höra av dig med frågor och funderingar. Inga frågor är för dumma och kan jag inte svaret på frågorna,  hjälper jag gärna till att ta reda på dem! Jag är också intresserad av att veta hur det går för valpköparna och valparna efter att de har lämnat vårt hem.

Att köpa valp hos mig är ingen vetenskap. Men jag har några önskemål.
* Köpet ska vara väll genomtänkt, du ska veta att du har den tid som valpen kräver av dig.

* Fri prövningsrätt! - Med det menas att jag har rätten att säga nej, rätten att granska och rätten att välja köpare-


** Att jag har lov att köpa tillbaka hundarna i första hand om ni inte kan behålla hunden, allt enligt SKK stadgar.


Dessa saker är inte enbart för min del utan lika mycket för köparens del. Sedan spelar det ingen roll om du bor i hus eller lägenhet. Det är inte det som gör dig till bra hundägare.


Jag släpper in folk från 3½-4 veckors ålder om det inte är människor som tiken känner sen innan.
Jag tar mig rätten att välja ut köparna och vilka valpar som passar vem, man får ha önskemål men det är jag som beslutar i slutändan.

Vid ca fyra veckors ålder vill vi att valpköparna skall betala in en handpenning för valpen. Handpenningen används av två anledningar. För det första garanterar den er som valpköpare att ni får köpa en valp (om ingenting händer med valparna som gör att vi inte kan sälja dem). Sedan använder vi handpenningen som en bokningsbekräftelse för att säkert veta att ni vill ha en valp. Detta gör att vi har större möjligheter att hitta bra hem till alla valparna.Jag följer självklart SKK´s rekommendationer i all fall, men även jag är mänsklig och kan fela, men för en öppen dialog med mig så kan vi säkert lösa det mesta.

Vid intresse av att köpa valp hos mig glöm inte att hålla koll på hemsidan, maila eller ring (dvs vissa intresse)

Jag säljer endast Sällskapshundar.

Jag säljer inte till blandrasavel.

Jag vill under inga omständigheter att mina hundar används i oseriös och oplanerad avel.

 

sjalvklart-350x700px